Tiesitkö?

Että koira voi paikantaa äänen tulosuunnan 6/100 sekunnissa!

Tai, että koirat voivat nähdä UV-valoa.

Koirat näkevät unia, ihan kuten mekin. Tosin jostain syystä pienet koirat näkevät unia enemmän kuin isommat koirat.

Koira heiluttaa häntää vasemmalle, kun sitä pelottaa ja oikealle kun se on iloinen. Ja koira, joka katsoo hännän heiluttajaa, pystyy päättelemään heiluttelevan tunnetilan siitä hännän heilutuksen suunnasta.

Koirat suunnistavat magneettikentän avulla, kuten linnutkin tekevät. Sen vuoksi ne eksyvät hyvin harvoin.

Koiran kirsu on kylmä, koska sen avulla se voi aistia tehokkaasti hyvin heikkojakin lämmönlähteitä. Esimerkiksi pienen nisäkkään 1,5m päästä.

On havaittu, että koirat, kuten mekin, ovat usein joko vasenkätisiä tai oikeakätisiä. Vai pitäisikö sanoa tassuisia? Tosin meistä valtaosa on oikeakätisiä ja koirilla tämä kätisyys jakaantuu tasaisemmin. Koirista kolmasosa on vasenkätisiä, kolmasosa oikeakätisiä ja loput eivät sitten ole kumpaakaan. Eräiden tutkimusten mukaan vasenkätiset ihmiset reagoivat pelottaviin asioihin oikeakätisiä herkemmin aggressiivisesti. Ja oikeakätiset suhtautuvat asioihin usein rohkeammin. Tämä pätee erään tutkimuksen mukaan myös koiriin!

Ravistellessaan turkkia kuivaksi koira luo enemmän G-voimia kuin F1-kuskiin kohdistuu mutkissa.

Koiran silmät ottavat informaatiota vastaan 25% nopeammin kuin meidän silmät.

Koirat pystyvät laskemaan yksinkertaisia laskuja ja ymmärtävät eron määrissä. Ja he muuten sitten ymmärtävät, jos heitä kohdellaan näissä esim. namien jakoasioissa epäreilusti. 😉

Koira tuntee empatiaa ja rakkautta erityisesti omia ihmisiään kohtaan. <3