Kaiken takana

Dogify on yhden naisen mittainen yritys, joka tarjoaa monipuolisia hyvinvointipalveluita koirille ja valokuvaus- sekä graafisia palveluita ihan kenelle vain. 

Mutta mikä ihmeen Dogify? Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa: tehdä asioista koiramaisia. Minulle koira symbolisoi uskollisuutta ja palvelualttiutta, tahtoa tehdä aina parhaansa. Oma pieni tupani on täynnä koiran karvaa ja tassujen kipinää lattioilla, mutta ennen kaikkea uskollisia kuonoja ja koiran simmuja, jotka kysyvät kuinka voin auttaa. Juuri näitä elementtejä haluan tarjota asiakkailleni! Kuinka voin auttaa, kuinka voin parhaiten palvella?

Dogifyn takaa löytyy MMM ja koirahieroja Saara Kattainen, joka on hurjan tiedonjanoinen ja hurjan toimelias. Kolmeen vuosikymmeneen on mahtunut runsaasti elämänkokemusta, lukuisia eri työtehtäviä eri aloilla myös ulkomailla, pitkät opinnot ja miljuuna tassunjälkeä sydämessä.

Maatalous-metsätieteiden maisterin (MMM) opintoihin sisältyi riistaeläintieteen lisäksi myös kotieläintiedettä (ravitsemusta, jalostusta ja fysiologiaa), ekologiaa ja eläinten käyttäytymistieteitä. Vuoden 2016 aikana työ eläinten parissa alkoi kutsua minua enenevissä määrin ja lisäopinnot eläinten hyvinvoinnin alalla alkoivat.

Opintosuuntana oli tällä kertaa Pieneläinhoitajan pätevyys, osaamisalana koirahieronta. Lisäksi vuoden 2016 aikana opiskelin lisää koirien ja kissojen ravitsemusta Helsingin yliopistossa, suoritin Dobo-koulutusohjaajan pätevyyden ja sain runsaasti kokemusta koirien ja ihmisten kouluttamisesta agilityn, arkitottelevaisuuden ja Dobon saralta.

Luonnontieteellisen koulutuksen tasapainottajana on alusta asti ollut kaikenlainen luova työ ja valokuvaaminen. Oppiminen on jatkuvaa. Tahto luoda aina vain kauniimpia kuvia, toimivampia ratkaisuja, näyttävämpiä kokonaisuuksia, ajaa minua intohimoisesti eteenpäin. Kamera on ollut tiukasti kädessä kaksi pyöreää vuosikymmentä ja sillä on kuvattu kaikkea ihmisistä muihin eläimiin, maisemista arkkitehtuuriin, esineistä yksityiskohtiin. Minulle kuvaaminen on tapa nähdä maailma, etsiä kauneus yksityiskohdista, väreistä, ilmeistä. Ennen kaikkea kamerani tallentaa muistoja rakkaista ja tärkeistä ja minä saan toimia siinä välissä.

Oman tuvan täyttää viisi paimenkoiraa ja kaksi kissaa. Harrastuksia meillä on monia, joista kuitenkin päällimmäisenä tällä hetkellä agility. Sen myötä itsellä onkin herännyt syvä kiinnostus mm. urheilevan koiran lihashuoltoon ja ravitsemukseen. Rakastan myös koirien ja ihmisten kouluttamista aiheesta kuin aiheesta. Minulle esiintyminen on mm. opettajan töissä tullut erittäin tutuksi ja olen opiskellut esiintymistä myös monien aiheeseen liittyvien kurssien avulla.

Olenkin siis opiskellut vuosien mittaan paljon. Tässä joitakin käymistäni kursseista ja koulutuksista:

 

MMM Maatalous-Metsätieteiden maisteri, Helsingin yliopisto 2008
Pääaine: Riistaeläintiede/Metsäekologia, Sivuaineet: Kotieläintiede (jalostus, ravitsemus),  Ekologia ja evoluutiobiologia

MMT Maatalous-Metsätieteiden tohtori, Helsingin yliopisto 2009- 
Luonnonvaraisten eliöiden tutkimuksen tohtoriohjelma (LUOVA)

Pieneläinhoitajan tutkinto, osaamisalana koirahieronta- koulutus suoritettu 2016-2017 (AT johtava näyttökoe suoritetaan syksyllä 2017)
​Amiedu, Helsinki
- Eri hieronta-menetelmät

- Laserhoidot
- Tens-hoidot
- Lämpö/kylmä-hoidot 
​- Mobilisoinnit
- Trigger-käsittely
​- Origo-insertio -käsittely ym.

Dobo-koulutusohjaajakurssi
Camilla Peura Oy 2016

Käyttäytymisekologian perusteet
Helsingin yliopisto 2008

Terveydenhuolto kotieläintuotannossa
Helsingin yliopisto 2005

Eläinkudosten ja -solujen rakenne sekä molekyylibiologia
Helsingin yliopisto 2003

Fysiologia luennot ja harjoitustyöt
Helsingin yliopisto 2004 

Kotieläinten anatomia
Helsingin yliopisto 2004